Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Taco med krispig torsk i airfryer

Panerad torsk i airfryer blir både saftig och krispig, och passar perfekt i tacos. Detta recept med krispiga bitar av torsk är så knaprigt gott att det lätt kan serveras som fredagstaco.

Tillagningstid20 min
SvårighetsgradLätt
Betyg5/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Skär torsken i stora tärningar och torka dem ordentligt med hushållspapper. Krydda med salt och peppar.
  • Bland majonnäs och senap i en skål. I en annan skål blandar du panko, paprikapulver, vitlökspulver och torkad persilja.
  • Vänd torsktärningarna först i majonnäsblandningen och sedan i pankoblandningen. Se till att bitarna är ordentligt täckta med panko så att de blir riktigt krispiga.
  • Stek de panerade torsktärningarna i airfryern i 4-5 minuter vid 180 ºC. Här måste du prova dig fram lite eftersom stektiden kan variera från airfryer till airfryer.
  • Under tiden som fisken steks, gör du örtdressingen. Blanda gräddfil, majonnäs, hackad bladpersilja och finhackad vitlök i en skål och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera de krispiga torsktärningarna i tortillabröd med örtdressing och dina favorittillbehör.