Ingredienser
Förberedelser
- Koka upp vatten. Lägg i en skivad schalottenlök, slå i vinet eller byt mot 1 msk vitvinsvinäger. Salta och peppra.
- Smörj en ugnsfast form.
- Lägg i torsken, salta och peppra.
- Slå över kokspadet.
- Lägg på ett paket sockerärtor.
- Täck med ett smörat smörpapper och ställ in i ugnen på 125 grader i ca 10 min.
- Under tiden knäck fyra ägg i en tjockbottnad rostfri kastrull.
- Tillsätt 1 dl grädde och 1 dl mjölk.
- Låt stelna under omrörning.
- På slutet tillsätt sista dl grädde och mixa slät med stavmixer.
- Lägg i en klick smör och fint hackad persilja.
- Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp torsken på en tallrik ihop med lite sockerärtor och kokt potatis.
- Servera med den goda såsen till.