Hoppa till huvudinnehållet
Sjömat från Norge

Kammussla

Norska kammusslor plockas alltid för hand. Kammusslan är ett underverk både i havet och stekpannan, och dess smak och konsistens är enastående.

Näringsinnehåll

Kammusslan är rik på protein, omega-3, vitamin B12 och zink.

Fångstintervall

I Norge finns kammusslor från den yttre Oslofjorden till Nordland fylke. 

Säsong

Norska kammusslor skördas året runt, men det är lite olika i de olika områdena de skördas i.

En kammussla från Norge är en handplockad delikatess. I Norge skördas denna exklusiva och smakrika mollusk för hand av dykare. Det gör den norska kammusslan till en av världens mest miljövänliga skaldjur. 

När de plockas för hand har skörden av kammusslor så gott som ingen inverkan på den lokala marina floran och faunan. Det är kanske till och med den skördemetod för skaldjur som påverkar miljön minst.

Kammusslan har en köttig och fast konsistens och är perfekt även för de som provar mollusker för första gången. Muskeln under skalet är fastare och köttigare än ostrons och musslors, och den beskrivs ofta som mör och smöraktig. Den passar bra ihop med smakstarka örter och kryddor, och du kan även vara generös med vitlök, chili och ingefära. Den serveras oftast ångad eller stekt, men skaldjursälskare rekommenderar även att man äter den rå.

Så här köper du

Titta efter logotypen Seafood from Norway när du ska köpa Kammussla, eller be personalen i fiskdisken om sjömat från Norge.