Hoppa till huvudinnehållet
Sjömat från Norge

Klippfisk

Norsk klippfisk har perfekt smak, skivighet och konsistens. Den ger en autentisk klippfiskupplevelse. Klippfisk saltas och torkas enligt norska traditioner som går långt bakåt i tiden och är gjord av hållbart fångad fisk från de kalla, klara vattnen i Norge.

Näringsinnehåll

Klippfisk är särskilt rik på protein, vitamin A, D och B12, selen och omega-3.

Säsong

Norsk klippfisk fiskas året runt.

Den norska klippfiskens smak är ett resultat av att torsk, långa, sej, lubb och annan vit fisk lever fritt i Norra ishavets rena och klara vatten hela livet. Efter att fisken har fångats rensas det mesta av ryggraden bort. Då kan fisken vikas ut i den triangulära formen som är typisk för klippfisken. Det gör det enklare att salta fisken jämnt och sedan torka och pressa den. Saltet drar ut vattnet och mättar fiskens återstående vatten med salt. Den här mognadsprocessen tar vanligtvis några månader.

Norsk klippfisk har samma hälsofördelar som andra magra vita fiskar. Eftersom vattnet har tagits bort är klippfiskens näringsinnehåll mer koncentrerat än färsk fisks. Detta innebär att klippfisken är rik på proteiner och vitamin A och D, något som är särskilt viktigt under vintern.

Tack vare att torsken från det rena Norska havet är av så hög kvalitet har den norska klippfisken, som produceras med noggrant utvecklad och urgammal hantverksteknik, exakt rätt konsistens och smak för att den ska vara det traditionella och självklara valet för bacalao.

Så här köper du

Titta efter logotypen Seafood from Norway när du ska köpa Klippfisk, eller be personalen i fiskdisken om sjömat från Norge.