Hoppa till huvudinnehållet
Sjömat från Norge

Makrill

Norsk makrill med sina särskilda tigerränder är den saftigaste makrillen eftersom den fångas från ett hållbart bestånd i Norges kalla klara vatten och när den är som allra bäst.

Näringsinnehåll

Makrill är rik på protein, omega-3, vitamin B12 och D samt jod.

Fångstintervall

Nordsjön, Norska havet och Skagerrak. 

Säsong

Norsk makrill fiskas mellan maj och november, och de största fångsterna görs mellan september och november.

Norsk makrill simmar fritt och frodas i de kalla, klara vattnen längs kusten. Den har blivit en vanlig och mycket eftertraktad fångst. Den är lätt att upptäcka på grund av dess särskilda tigerränder och form. Den snabba stimfisken är saftig och god och full av omega-3, nyttiga fetter och protein. Makrill håller snabbt på att bli populär bland supermatälskare världen runt – och det är inte konstigt.

Makrillen kan ätas på otaliga sätt, oavsett vilket kök eller vilken värld av smaker du hämtar din inspiration från. Grillad eller stekt, hel eller i filéer, i gratänger eller kokt och serverad varm eller kall. Den är lika mångsidig som din fantasi. Om du har slut på idéer kan du testa något av recepten nedan.

Så här köper du

Titta efter logotypen Seafood from Norway när du ska köpa Makrill, eller be personalen i fiskdisken om sjömat från Norge.