Hoppa till huvudinnehållet
Sjömat från Norge

Norsk torrfisk

Med sin särskilda smak och fina, fasta konsistens är den norska torrfisken en unik traditionell produkt som förtjänar en plats i dagens matkultur.

Näringsinnehåll

Torrfisken är rik på protein, vitamin D och B12 samt järn.

Säsong

Från februari till maj hänger norsk torrfisk på torkställningar vid havet längs Nordnorges kust. Torrfisken är tillgänglig året runt.

Norsk torrfisk har en särpräglad smak och en historia bortom själva produkten, vilket ger den autentiska sjömatsupplevelsen. Torsken fångas på ett hållbart sätt av engagerade fiskare när kvaliteten är som bäst. Den torkas utomhus på ställningar enligt de långvariga traditionerna av genuint norskt hantverk och drar fördel av de naturliga förhållandena i Nordnorge. Det gör den till en verkligt unik produkt. Torkmetoden är tusentals år gammal och den konserverar fisken perfekt.

Det koncentrerade näringsvärdet i norsk torrfisk innebär att den innehåller mer protein än något annat livsmedel. Hela 78,5 procent av torrfisken är protein. Dessutom är torrfisken mycket rik på vitamin D, B12 och järn. Torrfisken är perfekt för alla matintresserade som gillar att upptäcka traditionella ingredienser på ett modernt sätt. Dess särskilda smak och fina, fasta konsistens gör den till en unik traditionell produkt som förtjänar en plats i dagens matkultur.

Så här köper du

Titta efter logotypen Seafood from Norway när du ska köpa Norsk torrfisk, eller be personalen i fiskdisken om sjömat från Norge.