Hoppa till huvudinnehållet
Honungsgravad lax med rotfrukter och äppelyoghurt
Recept

Honungsgravad lax med rotfrukter och äppelyoghurt

Den här rätten är perfekt om du vill servera något utsökt till dina gäster. Att grava laxen i honung ger en härlig smak och konsistens.

TillagningstidÖver 60 minuter
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Gnid in laxen med honung och salt. Låt ligga ett dygn i kylen. Skiva upp innan servering.
  • Skala och skär rotfrukterna i oregelbundna bitar. Baka i ugnen med timjan och olivolja på 175°C ca 35 minuter. Låt svalna. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär äpplet i tärningar. Blanda matlagningsyoghurt, äppeljuice och äppelbitar. Smaka av med salt och peppar.
  • Skiva upp laxen och lägg rotfrukterna snyggt ovanpå laxskivorna. Klicka på äppelyoughurten.