Hoppa till huvudinnehållet
Vitvinsgratinerad skreifilé med parmesan och räkor
Recept

Vitvinsgratinerad skreifilé med parmesan och räkor

Vitt vin, skrei, parmesan och räkor. Vad skulle kunna gå fel? Du kan även använda torsk i detta recept, när skrei inte är säsong.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradMedium
Betyg5/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Lägg fisken i en smörad ugnsfast form.
  • Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet.
  • Häll på grädde och vispa ordentligt medan grädden tjocknar.
  • Tillsätt vitt vin och buljongtärning och vispa tills buljongen lösts upp i såsen. Smaka av med lite vitpeppar och ev salt om det behövs.
  • Häll vitvinssåsen över fisken och lägg på skalade räkor och rikligt med grovt riven parmesanost.
  • Gratinera mitt i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter, tills osten fått en fin gyllen färg.
  • Servera med dill och nykokt potatis eller ris.