Ingredienser
Förberedelser
Stycka skreiryggen i jämna portionsbitar med skinn på. Salta och peppra fisken.
- Bryn skreibitarna i stekpanna så att de får en ordentligt fin stekyta.
- Lägg över på en plåt och sätt in dem i ugnen på 100°C i cirka 10 min eller använd digitaltermometer i tjockaste biten, fisken är klar när innertemperaturen är 50-55°C.
- Strimla ner baconskivor och stek dem knapriga, häll av fettet och ställ åt sidan.
- Skär fänkål i centimetertjocka klyftor samt schalottenlök i tjocka skivor.
- Stek på medelhög värme i panna med lite olivolja. Fänkålen och schalottenlöken ska svettas, inte brynas.
- Pressa vitlöken i pannan och slå över vinet. Låt koka några minuter tills fänkålen börjar mjukna lite.
- Tillsätt haricots verts samt sojabönorna. Koka upp igen.
- Blanda crème fraîche och äggula. Rör i och låt det sjuda upp.
- Smaka av med salt och peppar.
- Strö över det knapriga baconet samt hackad persilja.