Snabb och enkel fiskburgare
Fiskburgare är en snabb vardagsmiddag och ett smart sätt att få barnen att äta mer fisk. Om du använder fullkornsbröd eller grova hamburgerbröd blir det en mer näringsrik måltid. Variera tillbehören som du vill! Här är en enkel fiskburgare med en mild avokadokräm, serverad med potatisklyftor.
Tillagningstid20 min
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Förberedelser
- Skölj potatisarna och skär dem i klyftor med skalet kvar.
- Värm ugnen till 230 grader. Lägg potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över lite olja och strö över lite salt.
- Rosta i ugnen i ca 15 minuter medan du förbereder resten.
- Mosa avokado tillsammans med crème fraîche och finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
- Värm fiskburgarna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skölj salladen. Skiva gurka och rödlök tunt.
- Fördela avokadokräm, sallad, gurka, rödlök och fiskburgare i hamburgerbröden. Servera med de varma potatisklyftorna.