Hoppa till huvudinnehållet
Sydfransk skaldjurssoppa med norsk torsk och lax
Recept

Sydfransk skaldjurssoppa med norsk torsk och lax

En underbar soppa som du gärna kan bjuda dina vänner på. Servera med ett gott bröd till.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Värm ugnen till 175°.
  • Skiva grönsaker, hacka vitlöksklyftor och riv skalet på apelsinen.
  • Fräs allt tillsammans i lite olja och tillsätt saffran.
  • Klicka ner tomatpuré, tillsätt olivolja och till sist skaldjursfond.
  • Låt grönsakerna koka tills de är mjuka och mixa sedan slätt.
  • Smaka av med saft från apelsinen.
  • Brässera torsk och laxbitar i ugn med olivolja och lite skaldjursfond i ca 5 min.

Rouille 

  • Mixa äggulorna med 2 msk pressad citronsaft.
  • Riv vitlöksklyftorna fint, finhacka spansk peppar och blanda ner i äggulorna.
  • Droppa i majsolja under vispning tills krämig konsistens uppstår.
  • Servera soppan med en klick rouille och en bit bröd.