Ingredienser
Förberedelser
- Låt riset ligga i blöt i 20 minuter i en bunke med kallt vatten. Skölj sedan av det i ett durkslag och låt rinna av ordentligt.
- Lägg saffranet i blöt i vinet.
- Häll musslorna i en bunke med 0,5 dl salt och vatten. Saltet gör att musslorna öppnar sig och spottar ut sanden som finns kvar. Skölj sedan av musslorna ordentligt.
- Koka upp vatten i en stor kastrull, häll ner riset, rör om och låt koka i 5 minuter. Häll av vattnet och skölj med kallt vatten.
- Lägg riset i en rymlig bunke och häll på saffransvinet.
- Värm olivolja i en rymlig stekpanna eller wok, häll i riset och pressa det mot botten. Lägg på en tallrik som täcker och pressar ner riset.
- Stek på hög värme i 3 minuter, sänk till låg värme och stek i ytterligare 15 minuter. Under tiden fräser du musslorna ett par minuter i lite olja i en stekpanna. Ställ sedan åt sidan.
- Skär torsken i mindre bitar som du steker i ca 1 minut på varje sida så de får en gyllenbrun yta, salta och peppra.
- Rosta pinjenötterna i en torr panna, finhacka koriandern. Blanda ner fisk, musslor, räkor och koriander i riset och strö över pinjenötterna.
- Släng de musslor som inte har öppnat sig under tillagningen.