Konjaksgravad lax med hovmästarmajo och krispigt vörtbröd
Jösses vad gott det här är, en riktig fullträff!! Gör antingen den snabbgravade laxen till julbordet eller ännu bättre - servera den så här och njut med den krämiga hovmästarmajon och de krispiga vörtbrödet.
Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Förberedelser
- Börja med att grava laxen. Torka av laxen med hushållspapper, pensla med konjak. Täck sedan med en blandning av salt och socker. På med svartpeppar. Lägg i en påse i kylskåp i 4-8 timmar.
- När laxen börjar bli klar så kokar du potatisen och blandar majonnäs med senap och salt.
- Smula vörtbrödet och stek i smör och salt.
- Sen är det bara att lägga upp potatis, laxen som smälter i munnen, hovmästarmajo, rostad vört, svartpeppar, dill och gräslök!




