Hoppa till huvudinnehållet
Konjaksgravad lax med hovmästarmajo och krispigt vörtbröd
Recept

Konjaksgravad lax med hovmästarmajo och krispigt vörtbröd

Jösses vad gott det här är, en riktig fullträff!! Gör antingen den snabbgravade laxen till julbordet eller ännu bättre - servera den så här och njut med den krämiga hovmästarmajon och de krispiga vörtbrödet.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Börja med att grava laxen. Torka av laxen med hushållspapper, pensla med konjak. Täck sedan med en blandning av salt och socker. På med svartpeppar. Lägg i en påse i kylskåp i 4-8 timmar.
  • När laxen börjar bli klar så kokar du potatisen och blandar majonnäs med senap och salt.
  • Smula vörtbrödet och stek i smör och salt. 
  • Sen är det bara att lägga upp potatis, laxen som smälter i munnen, hovmästarmajo, rostad vört, svartpeppar, dill och gräslök!