Hoppa till huvudinnehållet
Sjömat från Norge

Du får den allra bästa sjömaten

Oavsett vilken slags sjömat det är, så vet du att du får den allra bästa kvalitén eftersom den är norsk. Vi ska förklara varför.

Norsk sjömat avnjuts över hela världen

Norsk sjömat är högkvalitativ sjömat, och vi delar gärna med oss av dem. Det är därför man njuter av vår sjömat över hela världen. Norsk sjömat exporteras till runt 150 länder och det är ett starkt tecken på industrins internationella betydelse. Vi är världens näst största exportör av sjömat.

Perfekt för både husmanskost och fina middagar

Vi har fångat, hanterat och ätit fisk i århundraden och vi vet exakt hur man ska hantera den för att säkerställa genomgående hög kvalitet på samtliga fiskprodukter. Precis som fransmännen luktar på sina viner och kan särskilja oräkneliga nyanser, har våra lokala experter utvecklat tekniker för att avgöra fiskens kvalitet genom att kontrollera konsistens, utseende och lukt. Inte bara kvalitén, utan även livsmedelssäkerheten är mycket viktigt. Det finns stränga bestämmelser och regler för hur man hanterar fisk, med många och rigorösa tester. Något som är precis lika viktigt är att se till att fisken lever i en ren och hälsosam miljö och vi gör vårt yttersta för att säkerställa detta.

Varje fisk har sin egen huvudsakliga marknad och fortsätter att skapa mathistoria över hela världen. Vissa norska sjömatsprodukter, som klippfisk och torrfisk, har exporterats i århundraden. Idag finns det en invecklad infrastruktur på plats för att säkerställa att alla typer av norsk sjömat kan levereras och serveras färsk i alla världens hörn, oavsett om det är för hemmet eller på lyxrestauranger.